Aparate de aer condiționat și serviciile de instalare la Emag

M-am gândit că ar fi interesant să împărtășesc experiența mea recentă cu Emag.

Am cumpărat un aparat de aer condiționat in principal pentru că are 5 ani garanție (ultimul s-a stricat nu mult după expirarea garanției de 2 ani). În caz că va interesează e acesta – la 1200 lei in acel moment. Am mai luat de la Emag un talon pentru instalarea acestuia. Am considerat că e mai simplu așa, plus că văzusem prin comentarii că unii spuneau că e nevoie obligatoriu să iei instalarea prin Emag altfel nu beneficiezi de garanție. Am bănuit că nu prea e posibil așa ceva, pare ilegal să impui unui client să folosească o anumită firma pentru instalarea oricărui aparat, nu doar a unui aparat de aer condiționat.

aparat aer conditionat

Câteva cuvinte despre serviciul de instalare – eu am achiziționat serviciul de instalare între 10-15 zile lucrătoare. La momentul acela nu era disponibil altul mai rapid. M-am gândit că asta înseamnă maxim 3 săptămâni și, cu puțin noroc, poate mai devreme. Am primit pe email un fișier PDF in care apărea scris că firma instalatoare este Depanero. Nu știu exact care e relația între Depanero și Emag dar știu că ei asigura service-ul produselor vândute de Emag.

În acest talon scria că voi fi contactat a două zi după primirea aparatului de aer condiționat pentru programare. Nu m-a căutat nimeni așa că, după câteva zile am sunat la numărul Depanero care apărea în talon. Mi s-a zis că totul e în regulă, apar în sistem și să aștept să fiu contactat de echipa de instalare.

Nu m-a căutat nimeni și au trecut 2, 3 și apoi aproape 4 săptămâni. Deja era clar că ceva nu e în regulă. Am sunat iar la Depanero și mi s-a comunicat sec faptul că s-a făcut o cerere de anulare a serviciului de instalare deoarece s-a depășit termenul. Nu știu cine a făcut cererea, eu sigur nu. Nu tu scuze, nu nimic. Nicio explicație pentru faptul că nu am fost anunțat deloc.

Coincidență sau nu, tot în aceeași zi primesc email de la Emag că îmi sunt returnați banii pe servicul de instalare. Am contactat Emag pe email, bineînțeles că m-am plâns și le-am zis că nu e normală situația și că am pierdut aproape o lună degeaba..

Deși a durat vreo două zile, am fost sunat de la Emag și mi s-a dat dreptate. Contează și asta, cel puțin pentru mine. Plus scuze și plus un voucher pentru neplăcerea creată.

Ca idee, se pare că problema vine bineînțeles de la faptul că vara e nebunie cu instalarea de aparate de aer plus că vremea caniculară sigur n-a ajutat. Numărul de taloane de instalare vândute de Emag cel mai probabil a depășit posibilitatea Depanero de a le onora. Din câte înțeleg, Depanero subcontractează, dacă asta e termenul potrivit, firmelor locale acest serviciu de instalare, firme care au fost depășite de cererile de pe piață.

În concluzie – deși probabil Emag și Depanero se vor organiza mai bine pe viitor, aș spune să aveți grijă dacă vrei să achiziționați asemenea servicii pe timpul verii. Cred că cel mai bine e să gășiți direct o firmă, ceea ce si eu am făcut în cele din urmă. Mai ales că mi s-a confirmat de către Emag că nu există nicio obligație ca firma care asigura garanția – Depanero să fie aceeași cu cea care se ocupă de instalare. Orice firma autorizată e bună.

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat, găsiți cele mai populare produse pe Emag. Ca o părere personală, evitați aparatele portabile decât dacă nu aveți altă soluție. Iar aparatele de genul ăsta, care se găsesc cam peste tot sub diverse denumiri, sunt o pierdere de vreme si bani.

O vară cât mai răcoroasă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un LIKE!
 
 
 

Inscrie-te pentru a primi reduceri pe email

Nu trimitem spam si te poti dezabona oricand

Comentarii prin Facebook

Spune ce parere ai

   Leave a reply

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Inscrie-te la newsletter!

   Inscrie-te la newsletter!

   Vei primi ultimele oferte publicate pe site si ghidul "Cum sa faci cumparaturi online: 7 sfaturi practice"!

   Te-ai inscris la newsletter! Mai trebuie doar sa confirmi abonarea. Verifica-ti casuta de email acum!

   Stai o secunda!

   Stai o secunda!

   Ai vrea sa primesti un email atunci cand apare o oferta noua pe site?

   NU trimitem spam si vei primi maxim un email pe zi.

   Te-ai inscris! Verifica-ti emailul!

   Share This
   Register New Account
   Reset Password